Viktigheten av trening og kosthold i hverdagen

 

Dag etter dag får vi høre at det er kjempeviktig å spise rett, trene nok og sove godt. Og dette er i grunnen alt vi rekker å lese før vi blir overfalt av selgere som sverger på at akkurat de har de beste produktene, med mest effekt, høyest innhold av det aktuelle virkestoffet – og for ikke å snakke om de mest aktuelle stjernene på lønningslisten. Hvorfor gjøre det så vanskelig?

Tenk logisk – da velger du rett

Om du vil bli sterkere, bør du spise nok proteiner, altså ikke spare på kjøttet for mye. I tillegg bør du ha en viss belastning på treningen, slik at muskelcellene kan vokse i leHealthy lifestyle concept with diet and fitnessngde eller tykkelse, eller cellekjernene kan bli flere – eller begge. Dette er sunn fornuft, altså helt logisk, og slik er det med trening: Det er logisk. Trener du lenge, men med lavere belastning, får du mindre eksplosiv styrke og mer utholdende muskler. Vil du ned i vekt, må du øke muskelmassen noe, men ikke for mye, dersom du ikke vil begynne med styrkeløft eller liknende sportsgrener, da. Dermed må du trene i lengre perioder, slik at kroppen forbrenner fettet og ikke musklene ved belastning. Det som er det beste med trening, er at cellene husker lenge etter at treningen er over!

«Å spise rett er lett»

Er det sant? Vi får da høre at fett er sunt i dag, og usunt i morgen. Å velge rett mat er som å manøvrere sitt legeme over et minefelt; her må man være forsiktig for å trå rett. Hovedtrekkene av et sunt kosthold kan man likevel tenke seg frem til, da man vet at mindre sukker og mer fiber er bra for kroppen. Og man vet også at man må forbrenne de kaloriene man spiser for at de ikke skal legge seg på kroppen et sted. Det er her det begynner å bli litt kludrete for mange av oss, for uten å telle hver eneste kalori, hvordan vet vi sikkert om vi spiser for mye før det er «for sent»? Her er noen grunnleggende tips: Øk mengden trening, så kan du øke inntaket av kalorier. Spis de sunne tingene i skjønn forening, bruk grønnsaker og frukt fritt og med måte, sørg for å spise lett og ofte, og unngå de feteste og søteste tingene som er ferdigprodukter, som bearnaisesaus, sjokolade, brus og andre sukkerdrikker. Lykke til!