Trening i garasjen

Det er mange som ikke har lyst til å bli passivt støttemedlem til treningsstudio eller rett og slett ikke har råd til det. Men de fleste har lyst på en flott og sunn kropp likevel. Det viktigste med å trene er likevel at man holder seg sterk og sunn mye lenger.

Mange har sikkert prøvd seg med å lage et slags kombinert soverom og treningsrom, men ser at det ikke går. Ikke noe særlig med svettelukt og manualer slengende rundt om kring når man skal prøve å sove noen velfortjente timer etter en lang vakt.

Forslaget er å lage treningsrom i garasjen, med forbrukslån eller ikke. Det en gang så viktige tilbygget som skulle huse bilen, kan nå gjøres om til et treningsrom med alt man trenger for å komme i gang.

Rengjør og omplasser

Skal man ha treningsrom i garasjen må man vaske. Her er det fullt av skitt og skrot som kan være farlige å puste inn. En ventilasjon kan være nødvendig, slik at man får rikelig med luft og godt med sirkulasjon. Det er viktig å passe på å henge tunge verktøy og utstyr lavt slik at man ikke risikerer å få dem i hodet.

I bjelken kan man henge opp en push-up stang og stigen på veggen kan brukes til uttøyinger og styrketrening. I garasjen kan man få plass til boksesekk, romaskin og sykkel-rulle. Og det beste av alt, man kan trene her hele året.

Innred som et treningsrom

Skal man bruke garasjen som treningsstudio, bør man først vaske. Men så er det også viktig med trivsel. Om det er -20 grader ute og garasjen ser ut som, ja nettopp en garasje, så er det ikke like innbydende å trene her. Om man ønsker det kan man innrede med gulvtepper, plakater og godt lys. Husk at garasjer ofte kjører på en 16 Amper kurs, og det er ikke bare å fylle opp med belysning og varme. Sørg for å finne LED-lys som går på batteri og lyser godt. Vil man installere varme, bør man huske på brannfare og ta forehåndsreglene for det.

Når man trener i garasjen må man ha musikk. Derfor bør man skaffe seg earbuds eller et lite musikkanlegg.

Fordeler med trening i garasjen

Når man har innredet og gjort klart for sin første økt i garasjen, skal man vite at det er mange fordeler med det. Man slipper for det første å betale for treningsstudio, noe som er en belastende sum hver måned. Dessuten slipper man transportetappene. Tid som man ellers bruker på å komme seg fra og til treningsstudioet, kan nå brukes på arbeid, med familie eller på hobby. Dessuten utnytter man arealene man har til rådighet enda bedre.

Trening skal være gøy og tilgjengelig for alle som en!