Helsen til barna dine

Barna våre er det viktigste vi har her i verden – det kan antageligvis alle foreldre være enige i. Derfor bør vi være veldig bevisste på helsen til barna våre i den sårbare perioden man er i når man vokser opp. Barn er lett å påvirke mens kropp og sinn er utvikling, både på godt og vondt. Og psykisk helse er like viktig som fysisk, selv om det ikke er like enkelt å se på utsiden. Alle opplevelser barna har er med på å forme personligheten, styrkene og svakhetene han eller hun vil få som voksen. Derfor er det vår oppgave som voksne å gå foran som et godt eksempel og gi veiledning.

Vær bevisst utendørs

Barn har ikke den samme forståelser for konsekvenser om vi voksne har. For unger i barnehagealder kan det for eksempel virke helt meningsløst å kle seg varmt og tørt når man er utendørs i all slags vær. Pass derfor på at barna dine holde seg tørre på både føttene og resten av kroppen. Sørg også for at de kler seg godt i canada goose for barn. Om dere ferdes mye i områder hvor det kan være farlige ting som sprøyter, glasskår eller giftige ting man ikke bør få i seg bør du også være observant. Ta praten med barna dine om hva som er farlig og hva som er trygt, og hold et øye med dem om du er i tvil.

Vær bevisst på oppførselen

Barn får med seg mye mer enn vi aner, også de minste. Det er oss de ser til for å finne ut hva hvordan man skal oppføre seg. Har barna for eksempel mye høylytt krangel og smelling med dørene rundt seg kan det skape stress og forvirring. Og er du som voksen upålitelig og lite konsekvent kan barnet ende opp med å ha problemer med å stole på andre. Alt dette er grunnleggende informasjon, men det er allikevel lettere å vite dette enn å faktisk leve etter det hver dag. Å skjerme barna for alt her i verden er umulig, og det er heller ikke sunt, men å være bevisst og våken er en fordel.