Hvorfor dansing er bra

Det er mange av oss som tenker at vi bare danser når vi er ute på byen, eller kanskje av og til i bryllup. Men i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hvorfor du bør danse enda mer enn dette!

Det er sosialt

Noe mange ikke tenker på, er at hvis de går på et dansekurs eller på ukentlig dansekvelder så vil dette være ganske sosialt. Du vil finne mennesker som også liker å danse og dere vil nok ha mer til felles enn dette. Det å se en gjeng mennesker bli flinkere og flinkere til å danse er også noe som er en pådriver for mange.

Du blir glad

Det å danse er bevist at det å danse gjør man glad. I tillegg kan man jo absolutt ikke ikke bli glad av folk som danser mener flere mennesker. Når du beveger kroppen vil du utgi endorfiner som er kroppens eget naturlige gladhormon. Dette gjør at humøret ditt rett og slett blir bedre av å danse.

Fysisk aktivitet

Det er jo uheldigvis sånn at vi nordmenn beveger oss altfor lite. Derfor er dans utrolig godt for deg, for ikke bare har du det så gøy at du glemmer å bevege deg, men du får også god fysisk aktivitet. Avhengig av hva slags dans det er du holder på med vil du virkelig kunne få fart på forbrenningen.

Dette er bare noen av grunnene til at dansing er bra. Kanskje du kan komme på flere? Det er jo ikke bare at vi blir glad av å danse, men vi blir også glad av å se andre danse (enten bra eller dårlig). Hvorfor tror du danseprogrammer som “Skal vi danse?” er et program som går igjen og igjen hvert eneste år. Det er fordi folk elsker dans!