Innred treningsrom hjemme

Når man ønsker å trene ofte og kanskje i tillegg trener lenge om gangen, kan det lønne seg å rett og slett innrede et eget rom i kjelleren, og investere i det utstyret man bruker mest i treningen. Da kan man trene til alle døgnets tider også, slik at man står friere til å følge sine egne rutiner og behov. Her gir vi noen tips og råd til hva man bør tenke på dersom man bestemmer seg for å bygge et treningsrom hjemme.

Skap et separat, skjermet rom
Det er veldig viktig at man kan trene i ro og fred, det vil si at avbrytelser bør forekomme i så liten grad som mulig. Derfor bør man, om man kan, sikre seg en egen inngang, eller i det minste et sted der man kan lukke døren. I tillegg er det viktig at man kan holde temperaturen nede der man skal trene, og ha muligheten til å lufte godt, både under og etter trening.

Hva bør man tenke på?
I tillegg til det åpenbare, som et par benker, stativ for vektskiver og ikke minst et par multitracks, kan det være praktisk å installere en vask, eventuelt et lite bad, i treningsrommet. Dette gjelder spesielt dersom rommet blir innredet langt fra det vanlige badet, eventuelt i et separat bygg. Gode, rimelige løsninger for dette kan man finne på blant annet Buildor.no, en byggevarehandel som dekker de mest grunnleggende behovene for oppussing og renovering. Så får man kontinuerlig tilgang på vann, både til hydrering og om man ønsker å kjøle seg ned mellom øktene.

Store summer blir investert
Ikke alle ønsker å bruke mange titusener på treningsrom hjemme, men noen tar steget helt ut og investerer veldig store summer for å skape et flott rom hjemme der de kan trene, ifølge Dagens Næringsliv. Å trene i kjelleren er ikke lenger «in» – det skal være lyst og lekkert der man utfører sine øvelser nå. Mange velger derfor å delvis bygge om sitt hus for å optimalisere treningsarealet, og da legger man nok også lista høyt før utstyret man velger å ha.