Ulike treningsformer

 

Heldigvis finnes det en nesten uendelig variasjon av treningsalternativer å velge mellom, dette hjelper både for de som raskt går lei av å trene på én måte, og de som ønsker seg en rekke ulike aktiviteter i løpet av uka. Tilbudet både i friluft og på treningsstudio er bredt, og her vil vi ramse opp noen av de mest populære alternativene.

Zumba/urban dance/latin rythm

Her er det fart på sakene, og dette er en treningsform for deg som liker å ha det moro på trening, samt danse og ha det gøy mens kaloriene får vinger å fly på. Med raske steg, aktive og shakende bgroup of people at urban dance classevegelser får du her ristet løs både hemninger, stive muskler, urørlige ledd – og ikke minst rumpa. Med latinamerikanske rytmer og enkel koreografi blir disse ofte uventede og uvante bevegelsene til en lek og litt til. Prøv selv – vi utfordrer deg.

Squash

De fleste av oss har kanskje prøvd tennis en gang i tiden, eller bordtennis. Dette er noe helt annet, og den gjennomsnittlige farten på squash som spill setter egentlig tennis på sidelinjen hva angår treningseffekt. Pass endelig på å begynne rolig, da, for skadenivået stiger raskt med mer aggressive og kjappe bevegelser. Og dem er det nok av i squash – om du slipper deg løs og går etter ballen med liv og helse på spill, kan man både klatre litt opp mot veggen, slenge seg inn i veggen og kaste seg på gulvet i iveren. Da er ikke skadene altfor langt unna, det er klart. Men vær varm før du slipper deg løs, så er mye av forebygginga gjort.

Fjellturer – med og uten klatring

Norsk natur er legendarisk, og her er det mye å hente hva angår trim og trening. Med alt fra flat mark til høye fjell, kan mange av oss nyte godt av naturen for å lage en skikkelig treningsøkt. Dersom bakken ikke er bratt nok for å slite deg ut – løp til toppen. Pust inn frisk luft mens musklene får strukket og brukt seg til det ytterste.

VekttreningSquash-racquet-and-ball

Også vekttrening er en fin måte å trene på, uansett hva som er formålet med at du trener. Vi trenger alltid å bygge muskler, og ikke minst aktivere noen av dem som ofte blir slappe av en stillesittende livsstil. Da er målrettet apparattrening eller trening med vekter både nyttig og effektivt. Gjør det morsomt med å ha musikk som får deg til å yte mer, eller tren sammen med andre. Trening er en sosial aktivitet – dersom vi legger opp til det.