Fordel å trives på treningsstudioet!

Trening blir en viktigere og viktigere del av hverdagen for mange nordmenn. Vi er blant de mest aktive nasjonene i verden, og det vises blant annet i OL- og VM-tider hvor skisport domineres av et land med 0,07 % av verdens innbyggere. Det skal vi være stolte av! Trening er en livsstil som ikke bare kan drives av viljestyrke, men av et ønske om å gjøre det til en naturlig del av hverdagen. Derfor er det viktig å trives godt med det man gjør. Treningssentre gjør derfor mye for at du skal trives hos dem: de spiller inspirerende musikk, holder senteret moderne og oppdatert, ansetter energiske, flinke trenere og sørger for at alt er hygienisk og ikke lukter svett og innestengt. Hva kan du selv gjøre for å trives best mulig og holde deg selv motivert? Mye! Les videre for å få noen ideer til hvordan du med enkle grep kan gjøre trening til en helt naturlig del av livet.

Mindset er viktig

Hva mener vi med mindset? Ofte handler viktige grep i livet rett og slett om å vie oppmerksomhet til det du har lyst til å endre. Det gjelder også trening. Tenk over at dette er noe du ønsker å gjøre til en hyggelig hobby, og hva du kan gjøre for å oppnå det. Bruk gjerne HVEM: hvem trives du med å trene med, og kan samarbeide om å holde motivasjonen oppe? HVA slags aktiviteter liker du best? Om du ikke liker løping, kan svømming være et alternativ for eksempel? HVORFOR trener du? Hva er det du vil oppnå? Vil du ha definerte muskler? Løpe et maraton? Gå ned i vekt? Vi trenger alle en grunn til å gjøre det vi gjør. HVORDAN skal du nå målet ditt? Det er en god ide å legge en plan for fremgangen. Ikke bare gir det deg en oversikt over hva du skal gjøre når du er på trening. Det lar deg også finne delmål på veien, så du kan feire disse når du når dem? Å gå ned 20 kg i fett, eller opp 10 kg i muskler, kan være en langvarig og stor oppgave: lag delmål! 3 kg

Hjelpen finnes – utnytt det!

De fleste treningssentre i dag har dyktige ansatte som ofte er utdannet for å gi deg best mulig hjelp. Det varierer fra person til person hvordan man ønsker å trene: noen lar seg motivere av gruppetrening, hvor en PT leder alle sammen gjennom en øvelse. Andre liker best å trene alene, med god musikk på øret og kanskje foran et speil hvor man kan følge med på at øvelsene gjøres riktig. Uansett hvilken treningsform du liker, så kan du utnytte senterets ressurser. Enten målet ditt er vektnedgang, muskelbygging eller sterkere kondisjon, få en PT til å sette sammen et program for deg som gradvis øker utfordringene og gjør at du nærmer deg målet trygt, effektivt og systematisk. Trening er i sin grunnleggende definisjon en belastning på kroppen, og gjøres det feil kan du skade deg helt uten at det er nødvendig. Trening skal være sunt og motiverende, og lar deg få flat mage helt uten mageplastikk eller andre inngrep. Gjør det til en positiv del av hverdagen!